That is why we eat sheep

That is why we eat sheep. In: W. Herbert Diemont, Wim J.M. Heijman, Henk Siepel & Nigel R. Webb (eds.), Economy and ecology of heathlands, 2013, KNNV Uitgeverij, ISBN 9789050114615.

economy-ecology-heathlands-500

Dit artikel gaat over het gedachtegoed van het project Daarom eten we schaap, waarvan ik van 2011 tot 2014 initiator en projectleider was. Het artikel maakt deel uit van een Engelstalig, wetenschappelijk boek over heidelandschappen.

Nederlandse vertaling van het artikel op de website van Daarom eten we schaap.

 

Flaptekst van Economy and Ecology of Heathlands

Heidelandschappen kennen een lange historie van menselijk invloed en landgebruik. Door de eeuwen heen hebben ze een belangrijke rol gespeeld als half-agrarische landschappen, jacht- als landbouwgebieden. De grote variatie in gebruik heeft geleid tot grote culturele verschillen in het hele Atlantische deel van Europa, van Spanje en Portugal tot Noorwegen, Duitsland en Ierland.

Dit boek laat ons de diversiteit in gebruik zien over heel Europa gecombineerd met de nieuwste inzichten vanuit het ecologisch onderzoek en informatie over de Natura 2000 status, die de meeste van deze heidevelden tegenwoordig hebben.

Centraal staat hoe de kosten voor herstel en behoud van deze gebieden gewaarborgd kunnen worden. Kunnen nieuwe vormen van gemeenschappelijke zorg en gebruik hierbij helpen, of geven andere typen van doorstroming van opbrengsten van de heide betere mogelijkheden?

De redacteuren combineren een brede variatie aan kennis en inzicht op het gebied van ecologie, beheer van heidelandschappen, landgebruik en economie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.