Van 2002 tot 2010 was ik actief in Slow Food-convivium Rijnzoet, de lokale afdeling voor de regio Arnhem-Nijmegen-Wageningen. Ik was een van de oprichters van het convivium, en was acht jaar lang voorzitter.  In die tijd organiseerden we meer dan tien keer per jaar bijeenkomsten waar Slow Foodies met elkaar in gesprek gingen over voedselproducten en -producenten. Die bijeenkomsten bereidde ik meestal voor. Daarnaast verzorgde ik de nieuwsbrief. Als voorzitter was ik ook nauw betrokken bij de opzet van het Smaakfestijn, een jaarlijks evenement dat in vijf jaar uitgroeide tot een markt met veertig kramen en een bonte verzameling van proeverijen, lezingen en workshops die duizenden mensen trekt.

Een heel aardige bijkomstigheid bij mijn Slow Food-activiteiten was dat ik via het internationale congres van Slow Food in Mexico Carlo Cleri leerde kennen van Slow Food Marche. Hij nodigde me uit voor het vleeswarenfestival Distinti Salumi (Hooggeëerde Vleeswaren) dat jaarlijks in Cagli werd georganiseerd. Daar heb ik later nog met varkensslager Bert Schreibelt van De Schelfer een Nederlandse bijdrage aan geleverd. Later volgde daar nog een hele leuke opdracht van Wijnand Luttikholt van appartementen-borgo Ca’Pallazzo om een blog te schrijven over het eten in de Marche.

Lees hier het blog over Slow Food in de Marche